21 Mart 2013 Perşembe

20 Dakika da inci gibi dişlere sahip olun

Dişlere Dikkat

Fotoğraf: Yaz yaklaşırken rejime başlıyorsan, yemek listenden diş sağlığı için de önemli olan kalsiyum kaynaklarını eksik etme.

Diş sağlığına dikkat etmiyoruz

Diş sağlığına yeterince dikkat edilmediğini söyleyen uzmanlar, bundan dolayı çürüme ve diş eti hastalıklarının çok fazla olduğunu belirtti

 

Diş Hekimi Nevzat Ballıpınar, Türkiye’de ağız ve diş sağlığının en önemli problemlerinin başında diş eti hastalıklarının geldiğini kaydederek, bu hastalıklara zamanında müdahale edilmediği için, dişlerin kaybedildiğini söyledi. 

Diş bakımına gerekli özenin gösterilmediğini anlatan Ballıpınar, "Ne yazık ki bakımsızlıktan dişlerimizi kaybediyoruz. Dişler çürüdükten bir müddet sonra, kök uçlarında enfeksiyonbaşlıyor" dedi.

"VÜCUDA DAKİKADA 80 TANE BAKTERİ GİRİYOR"
Enfeksiyon oluştuktan sonra dişler tedavi edilmediği takdirde ve hastanın enfeksiyonlu bir şekilde hayatına devam etmeyi tercih etiğinde, vücutta daha büyük sağlık problemlerine neden olduğuna dikkat çeken Ballıpınar, "Enfeksiyonun zamanında önlemini almazsak, çürümeye başlayan dişlerden vücuda dakikada 80 tane bakteri giriyor. Bu tabloya baktığımız zaman, diş enfeksiyonlarının vücuda verdiği zararlar sonucunda, hastada sebebi bilinmeyen baş ağrıları, sabah yorgun kalkmalar, kalpte uzun zaman süren dejenerasyonlara ve böbreklerde hasara neden oluyor" diye konuştu.

SİVİLCELERE BİLE NEDEN OLUYOR
Diş rahatsızlıklarının vücutta sivilcelere de neden olduğunu belirten Özel Ballıpınar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği sahibi Diş Hekimi Nevzat Ballıpınar, şunları söyledi:

"Diş hastalıklarının vücuda fevkalade zararı var. Çok sayıda hastanın panoramik ve tomografik görüntülerinden bu tip enfeksiyon kaynaklarını tespit ediyor ve çözüyoruz. Gönül ister ki bu dişler bu seviyeye gelmesin. Dişlerimiz biz bakmadığımız için bu hale geliyor. Biz zamanında değerini bilseydik ve kalıcı tedaviler yaptırsaydık, bu dişler bu hale gelmezdi. Biz hastalarımızı muhakkak polikliniklere bekliyoruz. Diş tedavilerinde artık ilerleyen teknolojinin yardımıyla tedaviler daha hızlı yapılmakla birlikte, daha kalıcı çözümler sunulmakta

Detaylı Bilgi: http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

Dişçiden en çok kim korkuyor?

Diş kliniklerine tedavi olmak için müracaat edenler arasında yapılan araştırma ne diyor?

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nce gerçekleştirilen araştırma, erkeklerin diş tedavilerinde kadınlardan daha fazla korktuğunu ortaya koydu.

OMÜ 
Diş Hekimliği Fakültesi kliniklerine tedavi olmak için müracaat eden 650'si erkek bin 335 kişi üzerinde, “diş hekimi ve diş tedavisi korku düzeyleri ile nedenleri” araştırıldı.

Çalışmayı yürüten 
Diş Hekimliği FakültesiÖğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Bodrumlu, araştırmanın hastaların korku düzeylerini belirleyerek korku uyandıran durumların dikkate alınıp tedavinin ona göre gerçekleştirilmesi amacıyla yapıldığını söyledi.

Çalışma kapsamında 16 yaş üstü bin 335 kişiyle görüşüldüğünü anlatan Bodrumlu, şöyle devam etti:
“Araştırmamızın sonucunda hastaların yüzde 59'unun diş hekimi ve 
diş tedavisinden korktuğunu belirledik. Bu hastaların toplam 19 ayrı konuda değerlendirilen korku analizlerinde, erkeklerin diş hekimi ve diş tedavisi korkularının kadınlardan yüzde 12 oranında daha fazla olduğunu tespit ettik. Erkeklerin korku sırasında nefes alıp vermesi ve kalbinin hızlı çarpması izlenirken, kadınlarda kasların kasılması ve kalbin hızlanmasını gözledik.”

"KORKU TEDAVİYİ GECİKTİRİYOR"
Diş tedavisi olması gerekenlerin diş hekimi ve diş tedavisi korkusu nedeniyle randevu almaya veya tedaviye gitmediğini de çalışmayla tespit ettiklerini dile getiren Bodrumlu, en fazla korkunun “iğnenin görülmesinde ve iğne yapılırken” oluştuğunu vurguladı.

Yrd. Doç. Dr. Bodrumlu, hastaların korku düzeylerinin farklılıklar gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:
“Tedavi işlemleri sırasında hastaların yüzde 37,2'sinde kasılma, yüzde 34,4'ünde kalbin hızlı çarpması, yüzde 28,6'sında hızlı nefes alıp verme, yüzde 58'inde iğne yapılırken korkma, yüzde 54'ünde iğneyi görünce korkma belirledik. Diş hekimi ve diş tedavisi korkusu, rahat çalışmayı engelleyen önemli bir sorun. Bu nedenle hastaların korku düzeyleri hakkında bilgi sahibi olunması önemli.”

Detaylı Bilgi: 

http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

20 Mart 2013 Çarşamba

Dişlerinizi İhmal Etmeyin

 

 

 Dişlerinizi bir sebepten fırçalayamadığınızda ve iwhite kullanmadığınızda kendinizi nasıl hissedersiniz?

a) Kirli hissederim.
b) O gün ne yaparsam yapayım kendimi mutsuz hissederim.
c) Sanki herkes dişlerime bakıyormuş ve fırçalamadığımı anlamış gibi hissederim


Ferahlık Sağlar

Fotoğraf: Hassasiyetin oluşmasını engellemeye yardımcı olur ve diş hekimlerinin en çok kontrol ettiği alanları korur. Dişlerinizi her yönden korurken doğal bir ferahlık da hissetmek için bu ürünü mutlaka deneyin.

DİŞ HASSASİYETİ

DİŞ HASSASİYETİ

Hassas Dişlerin Tedavisi

Dişlerde hassasiyet ne demektir?

Sıcak, soğuk, şeker veya ekşi yiyecek-içecekler ağza alındığında dişlerde ani bir tepki ve sızlama oluşur; ağrı-sızı başlar. Bu diş sızlaması keskin, ani ve derindir (bu durum halk arasında diş kamaşması olarak da adlandırılır). 

Çürük ve eski dolgular dışında hassasiyet en çok dişeti çekilmesi ile açığa çıkan kök yüzeylerinden kaynaklanır. Normal olarak, dentin (dişin ikinci ve önemli bir tabakası) mine ve sement (kök yüzeyini kaplayan özel tabaka) ile çepeçevre kuşatılmıştır. Diş hassasiyetinin sebebi tam olarak anlaşılamamışsa da  hassasiyetin dişin sinirine mikron düzeyindeki kanalcıklar aracılığı ile iletildiği üzerinde duruluyor. 

 

      

Çekilen dişeti kök yüzeyinin sıcak, soğuk ve basınç etkilerine maruz kalmasına sebep olur.

Açıkta kalan bu kanallar pulpaya ulaşır ve bu da ağrı hissedilmesine sebep olur.

 

Diş hassasiyetine sebep olan faktörler:

  • sert ve travmatik diş fırçalama (zamanla mine ve sementi aşındırır)
  • dişeti çekilmesi
  • dişeti hastalığı (şiş ve iltihaplı dişetleri de hassasiyete yol açar)
  • kırık dişler
  • diş gıcırdatma - sıkma
  • plak birikimi

 

Hassasiyete karşı evde yapılabilecek birşey var mı?

  • ağız hijyenine dikkat edilmeli. (dişlerinizin ve ağzınızın her noktasını dikkatlice temizlemelisiniz)
  • yumuşak kıllı fırça kullanılabilir. (dişin sert tabakalarına daha az zarar verilmiş olur)
  • özel diş macunu (düzenli kullanıldığında etkili sonuçlar alınabiliyor)
  • alınan gıdalara dikkat edilmeli. (fazla asit içeren yiyeceklerin sık tüketilmesi sonucu mine tabakası çözünebilir)
  • florlu diş bakım ürünleri kullanılmalı

Bu konudaki profesyonel yaklaşım nedir?

  • açığa çıkmış kök yüzeyleri izole edilir
  • floridli verniklerle kök yüzeyleri iyileştirilebilir
  • dişin eksilen tabakalarının yerine dolgu maddeleriyle restorasyonlar yapılabilir

Detaylı Bilgi : http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

Diş Bakımının Önemi

Diş bakımının önemi
 
  
 

 

Dişlerimiz gıdaların parçalanmasında, midede hazmın kolaylıkla yapılmasında önemli rol oynar. Sağlıklı olan dişler insan için oldukça önemlidir. Diş çıkması 6 aylık iken başlar. Bu çıkan süt dişler 7-12 yaş arasında yerini kalıcı dişlere bırakır. Çürüyen dişler hem kişinin beslenmesini etkiler hem de enfeksiyon kaynağı olur. Diş etlerinin iltihaplanmasına sebep olur. Bu hastalıklar iştahı azaltır, istenildiği şekilde gıdaların yenmesini engeller. Çürük olan dişler mutlaka temizlettirilip dolgu yapılmalı. Diş temizliğine dikkat etmeli, diş taşları ve varsa enfeksiyon odakları ortadan kaldırılmalı. Dişler düzenli olarak sabah akşam fırçalanmalı. Misvak kullanmak çok faydalıdır. Çok soğuk ve sıcak gıdalardan, sert yiyeceklerden kaçınmalı. Düzenli olarak diş hekimine kontrollere gitmeli, gerekli diş ve diş eti bakımını yaptırmalı. Bunun için periodontoloji bölümüne gitmek faydalıdır. Diş temizliği alışkanlığı çocukluktan kazanılır.

Yediden yetmişe herkesi ilgilendiren diş sağlığıyla ilgili bir yazıdan dişler hakkında sorulan sorulardan 5’ine verilen cevaplar şöyle:

1-İnsan yaşam boyu kendi dişlerine sahip olabilir mi?
Bunun için iyi bir diş kalitesi ve bol disiplin gereklidir. Küçük yaştan itibaren, yoğun diş temizliğine özen gösteren ve düzenli olarak doktor kontrolünden geçenler, yaşlılık dönemlerinde de elmayı ısırarak yiyebilirler. 

Diş bakımının önemi2-İdeal diş fırçası var mı? 
Elektrikli ya da normal... Diş fırçası hangi tür olursa olsun, kılları orta sertlikte olmalıdır. Yapay elyaf kılların düzgün ve uçlarının bombeli olması şarttır. Yeni elektrikli diş fırçaları, iki aşamalı uca sahiptirler ve diş aralarını temizlemeleri açısından çok yararlıdırlar. Bir diş fırçası en fazla üç ay kullanılmalıdır.

3-Çocuklarda diş bakımı nasıl olmalı?
Çocuklar şekeri sever, şeker de dişleri çürütmeyi. Bu nedenle çocukların dişlerini sadece sabah ve akşamları değil, şekerli gıdaları yer yemez fırçalamaları gerekir. 

4-Ağız çalkalamak etkili olur mu?
Alkolsüz ağız suları, diş bakımının tamamlayıcı unsurlarıdır. Dişleri de diş etlerini de korurlar ve diş çürümesini engellerler. 

Detaylı Bilgi: http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

15 Mart 2013 Cuma

Gülümseten Planlar

Fotoğraf: İwhite  severler, havalar iyice soğudu. Böyle havalarda sevdiklerinizle bir aradayken neler yaparsınız? Gülümseten planlarınızı bizimle paylaşın! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

Dişlerinizi Koruyun

Dişler üzerinde kalan tartar ve bakterilerden oluşan iltihaplar diş etine zarar verir. Şiş olan diş etleri zarar görerek diş kökünü destekleme-koruma özelliğini kaybeder. Böylece dişlerinizde hassasiyet hissedersiniz. İwhite Hassasiyet Kalkanı ile hassasiyet problemini ortadan kaldırabilirsiniz. Detaylı Bilgi: iwhitedisbeyazlatma.com

Dişler üzerinde kalan tartar ve bakterilerden oluşan iltihaplar diş etine zarar verir. Şiş olan diş etleri zarar görerek diş kökünü destekleme-koruma özelliğini kaybeder. Böylece dişlerinizde hassasiyet hissedersiniz. İwhite Hassasiyet Kalkanı ile hassasiyet problemini ortadan kaldırabilirsiniz.

Detaylı Bilgiiwhitedisbeyazlatma.com

Gülümsemeyi İhmal Etmeyin

İwhite severler, yapılan araştırmalara göre gülümsemek; sinirleri gevşetir, bağışık sistemini güçlendirir, başarıyı olumlu yönde etkiler, kendinize olan güveninizi artırır. Çevrenize pozitif görünmek ve yaşadığınız her sıkıntı karşısında daha güçlü olmak için bol bol gülümsemeyi ihmal etmeyin! :) Detaylı Bilgi: iwhitedisbeyazlatma.com

İwhite severler, yapılan araştırmalara göre gülümsemek; sinirleri gevşetir, bağışık sistemini güçlendirir, başarıyı olumlu yönde etkiler, kendinize olan güveninizi artırır. Çevrenize pozitif görünmek ve yaşadığınız her sıkıntı karşısında daha güçlü olmak için bol bol gülümsemeyi ihmal etmeyin! :)

Detaylı Bilgi: iwhitedisbeyazlatma.com

iwhite'a Güvenin

Toplantılar bir başladı mı bitmek bilmez. Çaylar kahveler masalardan eksilmez. Kusursuz ışıltınızın sürmesi için iWhite a güvenin. Detaylı Bilgi: iwhitedisbeyazlatma.com

Toplantılar bir başladı mı bitmek bilmez. Çaylar kahveler masalardan eksilmez. Kusursuz ışıltınızın sürmesi için iWhite a güvenin.

Detaylı Bilgiiwhitedisbeyazlatma.com

12 Mart 2013 Salı

Doğru Bilinen Yanlışlar

Doğru Bilinen Yanlışlar

Ağız ve diş bakımında doğru bildiğimiz yanlışlar ..
1-Sert diş fırçası daha iyi temizler. ( YANLIŞ)
Dişleri iyi fırçalamak; fırçanın sertliğiyle değil, fırçalama tekniğiyle ilgilidir. Genellikle orta sertlikte diş fırçaların kullanılması uygundur. Çok sert fırçalar, dişleri aşındırabilir.

2-Bastırarak fırçalamak daha iyi temizler. ( YANLIŞ)
Bastırarak fırçalamak; dişleri temizlemek yerine, “fırça çürüğü” dediğimiz aşınmalara neden olur. Dişlerin mine tabakası aşındığı için, alttaki sarı tabaka ortaya çıkar ve dişler daha sarı gözükür. Ayrıca sert fırçalamak, dişlerde hassasiyete ve diş eti çekilmesine neden olur.

3-Karbonat ve tuzlu fırçalamak dişleri beyazlatır.
( YANLIŞ)
Karbonat ve tuz,iri granüllü maddeler olduğu için dişin mine tabakalarını çizer ve aşındırır. Bunun sonucunda dişler parlaklığını kaybeder ve yiyip içtiğimiz besinlere, dişler daha kısa zamanda doğal rengini kaybeder

4-Estetik diş doğuştan olur, çarpık dişten kurtuluş yok.(YANLIŞ)
Dişte şekil bozukluğu, düzeltme, dişler ağızda mevcut olduğu sürece her yaşa uygulanabilir

Gülüşünü iwhite Borçlu

Saba Tümer Gülüşünü iWhite’a borçlu

Saba Tümer Gülüşünü iWhite'a borçlu

Detaylı Bilgi için; http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

 

11 Mart 2013 Pazartesi

Sağlıklı Gülümsemeye Ne dersiniz?

 

İwhite ile sağlıklı gülümsemeye ne dersiniz?

Detaylı Bilgi: http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

 

DIŞLER NASIL FIRÇALANMALIDIR?

Doğru Diş Fırçalama Nasıl Olmalıdır?
Doğru diş fırçalama en az iki dakika yani tam 120 saniye sürse de çoğu yetişkin dişlerini bu kadar süre fırçalamaz. En az iki dakika fırçaladığınızdan emin olmanız için zaman tutabilirsiniz. Dişlerinizi doğru bir şekilde fırçalamak için kısa ve nazik hareketlerle fırçalayın, dişeti çizgisine özel önem gösterin ve dişlerin arka kısımlarına, bilhassa dolgu, kuron ve diğer restorasyonların çevresindeki alanlara ulaşmaya dikkat edin. Doğru fırçalama için aşağıdaki maddeleri sırayla uygulayabilirsiniz.

  • Önce üst dişlerinizin daha sonra da alt dişlerinizin dış yüzeylerini fırçalayın
  • Önce üst dişlerinizin daha sonra da alt dişlerinizin iç yüzeylerini
  • Bütün dişlerinizin çiğneme yüzeylerini yani üst yüzeylerini temizleyin
  • Daha ferah bir nefes için dilinizi de fırçalamayı unutmayın.

Dişlerinizin beyazlaması için iwhite kullanın..

Detaylı Bilgi: http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

Sağlıklı Dişleriniz Olsun

Sağlıklı Dişleriniz olsun istiyorsanız.. Her gün dişlerinizi doğru şekilde fırçalamanız gerekmektedir. Dişlerinizin parlaması için iwhite kullanın.. Detaylı Bilgi: http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

Sağlıklı Dişleriniz olsun istiyorsanız.. Her gün dişlerinizi doğru şekilde fırçalamanız gerekmektedir. Dişlerinizin parlaması için iwhite kullanın..

Detaylı Bilgi: http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

Doğru Diş Fırçası Nasıl Seçilir?

Doğru Diş Fırçası Nasıl Seçilir?  Ne Tür Bir Diş Fırçası Kullanmalıyım?Piyasada birçok şekil, boyut ve modelde diş fırçası bulunduğundan, hangisini kullanacağınıza karar vermeniz zor olabilir. İşte size bu konuda yardımcı olacak özellikler: Birçok diş hekimi, yumuşak kıllı diş fırçalarının plakları ve kalıntıları dişlerden çıkarmak için en iyi çözüm olduğu fikrinde birleşmektedir. Küçük başlı fırçalar da tercih edilmektedir, çünkü arka grup dişler de dahil olmak üzere ağzın tüm alanlarına daha iyi ulaşabilmektedirler. Diş fırçasının sapı (kaymaz saplı veya esnek boyunlu), baş biçimi (sivri veya dikdörtgen) ve kılların biçimi (dalgalı, düz veya konik biçimli) söz konusu olduğunda, sizin için en rahat olanı seçin. En iyi diş fırçası, ağzınıza en iyi uyan ve tüm dişlere en rahat ulaşmanızı sağlayan diş fırçasıdır. Çoğu insan için, pilli diş fırçası iyi bir alternatiftir Dişleri temizleme işini, özellikle fırçalama güçlüğü bulunanlar veya sınırlı el kabiliyetine sahip kişiler için daha iyi yapabilirler. Diş Fırçamı Ne Sıklıkta Değiştirmeliyim?Diş fırçanızı yıpranmaya başladığında ya da normal şartlarda her üç ayda bir değiştirmeniz gerekir. Buna ek olarak, belirli hastalıklar sonucunda fırçada yeniden enfeksiyona yol açabilecek mikroplar bulunduğundan bu dönemlerde fırçanın değiştirilmesinde fayda vardır. Dişlerinizin parlaması için iwhite kullanın, sağlıklı gülüşlere sahip olun.. Detaylı Bilgi: http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/  

Ne Tür Bir Diş Fırçası Kullanmalıyım?
Piyasada birçok şekil, boyut ve modelde diş fırçası bulunduğundan, hangisini kullanacağınıza karar vermeniz zor olabilir. İşte size bu konuda yardımcı olacak özellikler:

  • Birçok diş hekimi, yumuşak kıllı diş fırçalarının plakları ve kalıntıları dişlerden çıkarmak için en iyi çözüm olduğu fikrinde birleşmektedir. Küçük başlı fırçalar da tercih edilmektedir, çünkü arka grup dişler de dahil olmak üzere ağzın tüm alanlarına daha iyi ulaşabilmektedirler.
  • Diş fırçasının sapı (kaymaz saplı veya esnek boyunlu), baş biçimi (sivri veya dikdörtgen) ve kılların biçimi (dalgalı, düz veya konik biçimli) söz konusu olduğunda, sizin için en rahat olanı seçin. En iyi diş fırçası, ağzınıza en iyi uyan ve tüm dişlere en rahat ulaşmanızı sağlayan diş fırçasıdır.
  • Çoğu insan için, pilli diş fırçası iyi bir alternatiftir Dişleri temizleme işini, özellikle fırçalama güçlüğü bulunanlar veya sınırlı el kabiliyetine sahip kişiler için daha iyi yapabilirler.

Diş Fırçamı Ne Sıklıkta Değiştirmeliyim?
Diş fırçanızı yıpranmaya başladığında ya da normal şartlarda her üç ayda bir değiştirmeniz gerekir. Buna ek olarak, belirli hastalıklar sonucunda fırçada yeniden enfeksiyona yol açabilecek mikroplar bulunduğundan bu dönemlerde fırçanın değiştirilmesinde fayda vardır.

Dişlerinizin parlaması için iwhite kullanın, sağlıklı gülüşlere sahip olun..

Detaylı Bilgihttp://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

8 Mart 2013 Cuma

Dünya Kadınlar Günü

Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun. http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun.

http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

Sağlıklı Gülüşler İçin İWHİTE Kullanın

İ White İle sağlıklı gülüşlere sahip olun… http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

İ White İle sağlıklı gülüşlere sahip olun…

http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

Why Do Our Teeth Turn Yellow?

  Why Do Our Teeth Turn Yellow? Many Americans obsess about the color of their teeth. After a while, our teeth our no longer pearly white, they get a yellowish tint that drives people crazy. Many people don’t realize that there are a number of things we can do to prevent our teeth from turning this yellowish color. On top of ways to prevent it, there are also many ways to bring back the white and get that perfect smile everyone wants.The tooth is made up of four different tissues. The enamel is the strong white covering that protects the tooth from wear and tear of chewing food. Dentin supports the enamel. It is a hard, yellow material that carries the nerves in your teeth. The pulp is the center of the tooth. It contains nerves, blood and lymph vessels. This part is where the tooth receives nourishment and transmits signals to the brain. The fourth part is called the cementum. This covers the root of the tooth. It attaches the teeth to the bones in your jaw.  The key reason teeth turn the yellowish tint is that when people eat, drink, or smoke, a layer of film develops on the tooth. Even with brushing on a regular basis, some of the film is still left. Brushing with a whitening toothpaste and regular visits to the dentist with help get rid of even more film. However, some film still remains and it eats away at the enamel. The enamel is what makes the tooth white so when the enamel thins, the dentin (yellowish bone-like material) starts showing through. This is what gives off the yellowish tint. Age also affects discoloration of the teeth. Teeth darken simply with age. Regular visits to the dentist can also prevent tooth decay, a leading cause of discoloration.If younger people have issues with yellowish teeth, it’s more than likely from staining, not from long-term thinning of the enamel. Staining can happen on the inside or outside of the tooth. Inside staining happens when your teeth are developing and is probably caused by medications taken as a baby. The outside staining is caused by several things. Drinking a lot of coffee, red wine, smoking and certain types of foods cause outside staining. Soda, tea and berries contain chromogenic agents which stain your teeth. Even some types of medication taken as an adult can cause staining. One common drug is minocycline which is used to treat facial skin conditions. Extensive use of fluoride can also cause chalky white spots to appear. A minimal amount of fluoride can be healthy for your smile but like many things, too much can do more harm than good.There are many ways to whiten your teeth. However, you may want to be careful with which products you use or in which way you decide to whiten your teeth. The most common way people whiten their teeth is to have a dentist do it. This sometimes takes more than one visit and can get pretty costly. Whitening strips are used by placing the strips over your teeth. These strips contain a hydrogen peroxide bleaching agent. Most strips however, do not allow active oxygen to penetrate the teeth; this makes all the efforts of truly white teeth in vain.  http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

 

Many Americans obsess about the color of their teeth. After a while, our teeth our no longer pearly white, they get a yellowish tint that drives people crazy. Many people don’t realize that there are a number of things we can do to prevent our teeth from turning this yellowish color. On top of ways to prevent it, there are also many ways to bring back the white and get that perfect smile everyone wants.
The tooth is made up of four different tissues. The enamel is the strong white covering that protects the tooth from wear and tear of chewing food. Dentin supports the enamel. It is a hard, yellow material that carries the nerves in your teeth. The pulp is the center of the tooth. It contains nerves, blood and lymph vessels. This part is where the tooth receives nourishment and transmits signals to the brain. The fourth part is called the cementum. This covers the root of the tooth. It attaches the teeth to the bones in your jaw. 

The key reason teeth turn the yellowish tint is that when people eat, drink, or smoke, a layer of film develops on the tooth. Even with brushing on a regular basis, some of the film is still left. Brushing with a whitening toothpaste and regular visits to the dentist with help get rid of even more film. However, some film still remains and it eats away at the enamel. The enamel is what makes the tooth white so when the enamel thins, the dentin (yellowish bone-like material) starts showing through. This is what gives off the yellowish tint. Age also affects discoloration of the teeth. Teeth darken simply with age. Regular visits to the dentist can also prevent tooth decay, a leading cause of discoloration.

If younger people have issues with yellowish teeth, it’s more than likely from staining, not from long-term thinning of the enamel. Staining can happen on the inside or outside of the tooth. Inside staining happens when your teeth are developing and is probably caused by medications taken as a baby. The outside staining is caused by several things. Drinking a lot of coffee, red wine, smoking and certain types of foods cause outside staining. Soda, tea and berries contain chromogenic agents which stain your teeth. Even some types of medication taken as an adult can cause staining. One common drug is minocycline which is used to treat facial skin conditions. Extensive use of fluoride can also cause chalky white spots to appear. A minimal amount of fluoride can be healthy for your smile but like many things, too much can do more harm than good.

There are many ways to whiten your teeth. However, you may want to be careful with which products you use or in which way you decide to whiten your teeth. The most common way people whiten their teeth is to have a dentist do it. This sometimes takes more than one visit and can get pretty costly. Whitening strips are used by placing the strips over your teeth. These strips contain a hydrogen peroxide bleaching agent. Most strips however, do not allow active oxygen to penetrate the teeth; this makes all the efforts of truly white teeth in vain. 

http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

Dişler beyazlığını neden kaybeder?

Dişler beyazlığını neden kaybeder? Dişlerimizin renklerini kaybetmesinde özellikle yediğimiz ve içtiğimiz şeyler çok önemlidir. İçerisinde renklendirici bulunan bütün içecekler, vişne suları, kırmızı şaraplar, nar suları bunların hepsi dişlerimizin renklenmesin de etkilidir. Ayrıca içerisinde kafein olan çay ve kahve de dişlerimizi çok fazla renklendirir. Aynı zamanda çay ve sigara, özellikle sigara ve kahvenin birlikte alınması çok daha hızlandırır dişlerimizin üzerindeki renklenmeyi.Bunun dışında bir de kullandığımız ilaçların etkisi vardır. Çocukluk döneminde tam dişlerin oluşma esnasında kullanılan ilaçlar ve antibiyotiklerin etkisi vardır. Bir dönem çeşitli yörelerde örneğin Isparta yöresinde, sulara çok fazla flor katılması sebebiyle florürlü içilen sular dişlerde flöröziz dediğimiz lekelenmelere neden oluyor. Bu da yine dişlerin renklerini değiştiren etkenlerdendir. Peki bu lekeleri kökten yok etmek için İwhite kullanılır. Dişlere zarar vermeyen bu ürün sayesinde gülüşleriniz göz kamaştıracak.  Detaylı Bilgi İçin: http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

Dişlerimizin renklerini kaybetmesinde özellikle yediğimiz ve içtiğimiz şeyler çok önemlidir. İçerisinde renklendirici bulunan bütün içecekler, vişne suları, kırmızı şaraplar, nar suları bunların hepsi dişlerimizin renklenmesin de etkilidir. Ayrıca içerisinde kafein olan çay ve kahve de dişlerimizi çok fazla renklendirir. Aynı zamanda çay ve sigara, özellikle sigara ve kahvenin birlikte alınması çok daha hızlandırır dişlerimizin üzerindeki renklenmeyi.

Bunun dışında bir de kullandığımız ilaçların etkisi vardır. Çocukluk döneminde tam dişlerin oluşma esnasında kullanılan ilaçlar ve antibiyotiklerin etkisi vardır. Bir dönem çeşitli yörelerde örneğin Isparta yöresinde, sulara çok fazla flor katılması sebebiyle florürlü içilen sular dişlerde flöröziz dediğimiz lekelenmelere neden oluyor. Bu da yine dişlerin renklerini değiştiren etkenlerdendir.

Peki bu lekeleri kökten yok etmek için İwhite kullanılır. Dişlere zarar vermeyen bu ürün sayesinde gülüşleriniz göz kamaştıracak. 

Detaylı Bilgi İçin: http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

Diş Yapısı Nasıldır

Diş Yapısı Nasıldır? Dişler; mine, dentin, pulpa ve sementten oluşur ve çene kemiklerindeki yuvalarına lifler aracılığı tutunmuştur.Mine: Mine, dişi dıştan çevreleyen en sert bölümüdür. Görevi dişi en dıştan korumaktır. % 97’si kalsiyum tuzlarından oluşur. Dentin: Minenin altındaki tabakadır. Hem dişin ağızda görünen bölümünde (minenin altında); hem de kemik içindeki bölümünde yer alır. Dişin hacimsel olarak %75 idir. Isıya ve dokunmaya duyarlıdır. Dentin canlı bir yapıdır. Yapısal olarak % 70’i mineral tuzları; % 20si organik madde ve % 10’u da sudan oluşur. Pulpa (diş özü): Dişin orta bölümüdür. Dentin tarafından oluşturulan bir odacık içinde yerleşen kılcal atar ve toplar damarlar; duyu sinirleri ve bütün bu yapıları koruyan bir destek dokusundan oluşur. Dişin ağız içindeki bölümünden kökün ucuna kadar devam eder. Burada yer alan duyarlı sinir hücreleri yolu ile sıcak, soğuk ve basınç gibi duyular hissedilir. Sement: Kökün etrafındaki dentini kaplayan kemiksi bir tabakadır, Minenin kemik içindeki devamı gibi düşünülebilir; çok incedir. Diş kökünün çene kemiğine tutunmasını sağlar. %65’i inorganik maddedir. Dişlerimizin dostu İwhite.. Detaylı Bilgi için: http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

Dişler; mine, dentinpulpa ve sementten oluşur ve çene kemiklerindeki yuvalarına lifler aracılığı tutunmuştur.
Mine: Mine, dişi dıştan çevreleyen en sert bölümüdür. Görevi dişi en dıştan korumaktır. % 97’si kalsiyum tuzlarından oluşur.

Dentin: Minenin altındaki tabakadır. Hem dişin ağızda görünen bölümünde (minenin altında); hem de kemik içindeki bölümünde yer alır. Dişin hacimsel olarak %75 idir. Isıya ve dokunmaya duyarlıdır. Dentin canlı bir yapıdır. Yapısal olarak % 70’i mineral tuzları; % 20si organik madde ve % 10’u da sudan oluşur.

Pulpa (diş özü): Dişin orta bölümüdür. Dentin tarafından oluşturulan bir odacık içinde yerleşen kılcal atar ve toplar damarlar; duyu sinirleri ve bütün bu yapıları koruyan bir destek dokusundan oluşur. Dişin ağız içindeki bölümünden kökün ucuna kadar devam eder. Burada yer alan duyarlı sinir hücreleri yolu ile sıcak, soğuk ve basınç gibi duyular hissedilir.

Sement: Kökün etrafındaki dentini kaplayan kemiksi bir tabakadır, Minenin kemik içindeki devamı gibi düşünülebilir; çok incedir. Diş kökünün çene kemiğine tutunmasını sağlar. %65’i inorganik maddedir.

Dişlerimizin dostu İwhite..

Detaylı Bilgi için: http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

7 Mart 2013 Perşembe

İwhite Kullanımı Çok Rahat

iWhite kullanımı kolay, evde uygulanabilir bir diş beyazlatma ürünüdür. Ürün maksimum konfor ve performans sergileyebilen 10 adet ince ağızlıktan oluşmaktadır. Özel fırçalar veya kalıplar hazırlamanıza veya temizlemenize gereksinim duymaz, şırınga fırça veya benzer ekipman kullanmanıza gerek yoktur. Klinik açıdan güvenliği kanıtlanmış özel beyazlatıcı bir jel içermektedirler. Günlük olarak 20 dakika uygulamanız yeterlidir, bu sayede 8 tona kadar varan beyazlatıcı sonuçlara tanık olabilirsiniz. En etkili sonuçları almak için ürün 5 gün üstüste kullanılmalıdır, daha kalıcı sonuçlar için gereksinim duyulacak olursa ilerleyen zamanlarda uygulamayı tekrar etmekte yarar vardır. iWhite ağızlıkları bireysel olarak blister ambalajların içindedir.

iWhite kullanımı kolay, evde uygulanabilir bir diş beyazlatma ürünüdür. Ürün maksimum konfor ve performans sergileyebilen 10 adet ince ağızlıktan oluşmaktadır. Özel fırçalar veya kalıplar hazırlamanıza veya temizlemenize gereksinim duymaz, şırınga fırça veya benzer ekipman kullanmanıza gerek yoktur. Klinik açıdan güvenliği kanıtlanmış özel beyazlatıcı bir jel içermektedirler. Günlük olarak 20 dakika uygulamanız yeterlidir, bu sayede 8 tona kadar varan beyazlatıcı sonuçlara tanık olabilirsiniz. En etkili sonuçları almak için ürün 5 gün üstüste kullanılmalıdır, daha kalıcı sonuçlar için gereksinim duyulacak olursa ilerleyen zamanlarda uygulamayı tekrar etmekte yarar vardır. iWhite ağızlıkları bireysel olarak blister ambalajların içindedir.

İWhite Güvenliliği

Yeni iWhite beyazlatma formülünün güvenliği ve anında etkinliği klinik çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Ürünün Teknolojisi FCC (film kristalize kalsiyum) teknolojisine dayanmaktadır ve anında bir beyazlık sağlar. Küçük beyaz bio-aktif kristaller güçlü bir film oluşturucu polimerler ile kombine edilmiştir. Bu yenilikçi teknoloji sayesinde, beyaz bio-aktif kristaller fiziksel olarak diş yüzeylerine sabitlenmektedir. Bu fiziksel sabitleme sayesinde optimum bir beyazlatıcı etkiyi ortaya çıkarmaktadır. Bu FCC teknolojisi aynı zamanda yenilikçi P.A.P. sistemi ile desteklenmektedir ki bu diş sağlığını etkilemeden dişlerdeki kararmalara neden olan lekeleri çözen etkin bir teknolojidir. Bu sayede lekeler küçük parçalara ayrıştırılarak diş yüzeyinden uzaklaştırılır ve dişlerin hem ön yüzeylerinden hem de arka yüzeylerinden beyazlamasını sağlar. Bu özellik son derece önemlidir çünkü dişin arka yüzeyinde meydana gelen lekeler aynı zamanda önyüzlerinin de koyu renkte kalmasına neden olmaktadır.

Yeni iWhite beyazlatma formülünün güvenliği ve anında etkinliği klinik çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Ürünün Teknolojisi FCC (film kristalize kalsiyum) teknolojisine dayanmaktadır ve anında bir beyazlık sağlar. Küçük beyaz bio-aktif kristaller güçlü bir film oluşturucu polimerler ile kombine edilmiştir. Bu yenilikçi teknoloji sayesinde, beyaz bio-aktif kristaller fiziksel olarak diş yüzeylerine sabitlenmektedir. Bu fiziksel sabitleme sayesinde optimum bir beyazlatıcı etkiyi ortaya çıkarmaktadır. Bu FCC teknolojisi aynı zamanda yenilikçi P.A.P. sistemi ile desteklenmektedir ki bu diş sağlığını etkilemeden dişlerdeki kararmalara neden olan lekeleri çözen etkin bir teknolojidir. Bu sayede lekeler küçük parçalara ayrıştırılarak diş yüzeyinden uzaklaştırılır ve dişlerin hem ön yüzeylerinden hem de arka yüzeylerinden beyazlamasını sağlar. Bu özellik son derece önemlidir çünkü dişin arka yüzeyinde meydana gelen lekeler aynı zamanda önyüzlerinin de koyu renkte kalmasına neden olmaktadır.

İWhite Diş Beyazlatma Kiti Kullanımı

İWhite Diş Beyazlatma Kiti Kullanımı Her uygulamadan önce dişlerin fırçanlanması gerekmektedir, Kullanırken ellerin kuru ve temiz olmasına özen gösterilmelidir.  Önceden hazırlanmış olan ağızlığı ambalajından çıkarıp ve jelin diş yüzeyi ile temas halinde olduğuna emin olacak şekilde ağza yerleştirilmelidir. Alt ve üst dişler bu şekilde aynı anda beyazlayılabilir. Ağızlığı taktıktan sonra, ağzınızı kapatınız. Aşırı baskı uygulamamaya dikkat edilmeli, aksi halde jel damaklardan taşar ve diş yüzeyi ile temas edemez. Ağızlığı 20 dakikadan sonra çıkarıp, dişleri temiz su ile yıkayarak temizleyebilirsiniz. Detaylı Bilgi için http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

Her uygulamadan önce dişlerin fırçanlanması gerekmektedir,

Kullanırken ellerin kuru ve temiz olmasına özen gösterilmelidir.

Önceden hazırlanmış olan ağızlığı ambalajından çıkarıp ve jelin diş yüzeyi ile temas halinde olduğuna emin olacak şekilde ağza yerleştirilmelidir.

Alt ve üst dişler bu şekilde aynı anda beyazlayılabilir.

Ağızlığı taktıktan sonra, ağzınızı kapatınız.

Aşırı baskı uygulamamaya dikkat edilmeli, aksi halde jel damaklardan taşar ve diş yüzeyi ile temas edemez.

Ağızlığı 20 dakikadan sonra çıkarıp, dişleri temiz su ile yıkayarak temizleyebilirsiniz.

Detaylı Bilgi için http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/ 

İWhite Yan Etkisi Yoktur

İwhite peroksit içermediği için herhangi bir yan etki içermemektedir. Kilinik araştırmalarca etkisi kanıtlanmıştır. 14 yaş altı kişilerin kullanımına uygun değildir, Hamile ve emziren bayanların kullanımı tavsiye edilememektedir. Beklenmeyen bir durum ile karşılaşıldığında doktorunuza başvurunuz.

İwhite peroksit içermediği için herhangi bir yan etki içermemektedir.

Kilinik araştırmalarca etkisi kanıtlanmıştır.

14 yaş altı kişilerin kullanımına uygun değildir,

Hamile ve emziren bayanların kullanımı tavsiye edilememektedir.

Beklenmeyen bir durum ile karşılaşıldığında doktorunuza başvurunuz.

Neden iWhite Instant Kullanmalıyım?

Neden iWhite Instant Kullanmalıyım?        Çünkü iWhite Insatant diğer bütün beyazlatma ürünlerinden farklıdır: Aktif bir şekilde lekeleri çıkarırken anında beyazlık sağlamaktadır: FCC (Film Kristalize Kalsiyum) Teknolojisi sayesinde bu yenilikçi tek adım beyazlatma sistemi doğal bir beyazlatıcı etkiye sahiptir. Bu FCC teknolojisinin yanısıra aynı zamanda başka bir yenilik olan P.A.P beyazlatma sistemini de içinde barındırmaktadır. Yüksek oranlarda çözülebilir Ca tedarik ettiğinden dolayı aynı zamanda dişlerinkuvvetlendirilmesine yardımcı olur. Tek adımda uygulama şansına sahiptir: bu nedenden dolayı fırça ve benzeri ekipmanları hazırlamanız veya özel çözeltiler ile macunları birbirine karıştırmanız gibi ara kademelerle uğraşmanız gerekmemektedir. Ağızlık dişlerin hem ön hem arka yüzeyini beyazlatmak için tasarlanmıştır. Bu saydam diş  tabakasının dişin arka yüzeyindeki lekeleri yansıtmaması için önemlidir. Kullanımı kolaydır: ağızlıklar esnek ve yumuşaktır. Her ağızlık uygun bir miktarda beyazlatıcı ve hassasiyeti engelleyici özel formüle edilmiş jel içerdiğinden dolayı sizin herhangi bir karışım veya hazırlık yapmanıza gerek yoktur. Klinik olarak güvenliği ve etkinliği kanıtlanmıştır, peroksit veya dişlerde hassasiyetoluşturabilecek herhangi bir madde içermez. Bazı insanların diş renkleri diğer insanlardan doğal olarak daha koyu renktedir, ancak bembeyaz dişlerle doğmuş olsanız bile sigara, kahve, çay veya benzeri leke yapıcı ürünlerin tüketimi sonucunda dişlerde lekelenmeler meydana gelmektedir. Diş Beyazlatma son yıllarda çok büyük bir fenomen haline gelmiştir. Daha beyaz daha ışıltılı bir tebessüm genelde insanların ilk izlenim olarak aklında kalan en önemli etkendir. Aynı zamanda sağlıklı beyaz dişler kendinizi daha özgüvenli, genç, dinamik ve çekici hissetmenizi sağlayacaktır. Bu nedenden dolayı her yaşta kadın ve erkekler son yıllarda diş beyazlatmaya artan bir özen göstermişlerdir. iWhite kullanımı kolay, dental açıdan güvenli ve anında beyazlık sağlayan bir üründür. Bu evde kullanılabilen ürün günde 20 dakika uygulanırsa anında beyazlık sağlayabilir, yaklaşık 8 ton dişlerinizin ağarmasını görebilirsiniz. Ürünün etkinliği göstermesi için 5 gün boyunca kesintisiz olarak kullanılmalıdır, daha etkin sonuçlar için dönem dönem uygulamayı tekrar etmekte yarar vardır. Tek kullanımlık damaklar aktif jel ile dolmuş kullanıma hazır halde hijyenik bir şekilde ambalajlanmıştır. http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

Çünkü iWhite Insatant diğer bütün beyazlatma ürünlerinden farklıdır:

  • Aktif bir şekilde lekeleri çıkarırken anında beyazlık sağlamaktadır: FCC (Film Kristalize Kalsiyum) Teknolojisi sayesinde bu yenilikçi tek adım beyazlatma sistemi doğal bir beyazlatıcı etkiye sahiptir. Bu FCC teknolojisinin yanısıra aynı zamanda başka bir yenilik olan P.A.P beyazlatma sistemini de içinde barındırmaktadır.
  • Yüksek oranlarda çözülebilir Ca tedarik ettiğinden dolayı aynı zamanda dişlerinkuvvetlendirilmesine yardımcı olur.
  • Tek adımda uygulama şansına sahiptir: bu nedenden dolayı fırça ve benzeri ekipmanları hazırlamanız veya özel çözeltiler ile macunları birbirine karıştırmanız gibi ara kademelerle uğraşmanız gerekmemektedir.
  • Ağızlık dişlerin hem ön hem arka yüzeyini beyazlatmak için tasarlanmıştır. Bu saydam diş tabakasının dişin arka yüzeyindeki lekeleri yansıtmaması için önemlidir. Kullanımı kolaydır: ağızlıklar esnek ve yumuşaktır.
  • Her ağızlık uygun bir miktarda beyazlatıcı ve hassasiyeti engelleyici özel formüle edilmiş jel içerdiğinden dolayı sizin herhangi bir karışım veya hazırlık yapmanıza gerek yoktur.
  • Klinik olarak güvenliği ve etkinliği kanıtlanmıştır, peroksit veya dişlerde hassasiyetoluşturabilecek herhangi bir madde içermez.

Bazı insanların diş renkleri diğer insanlardan doğal olarak daha koyu renktedir, ancak bembeyaz dişlerle doğmuş olsanız bile sigara, kahve, çay veya benzeri leke yapıcı ürünlerin tüketimi sonucunda dişlerde lekelenmeler meydana gelmektedir.

Diş Beyazlatma son yıllarda çok büyük bir fenomen haline gelmiştir. Daha beyaz daha ışıltılı bir tebessüm genelde insanların ilk izlenim olarak aklında kalan en önemli etkendir. Aynı zamanda sağlıklı beyaz dişler kendinizi daha özgüvenli, genç, dinamik ve çekici hissetmenizi sağlayacaktır. Bu nedenden dolayı her yaşta kadın ve erkekler son yıllarda diş beyazlatmaya artan bir özen göstermişlerdir.

iWhite kullanımı kolay, dental açıdan güvenli ve anında beyazlık sağlayan bir üründür. Bu evde kullanılabilen ürün günde 20 dakika uygulanırsa anında beyazlık sağlayabilir, yaklaşık 8 ton dişlerinizin ağarmasını görebilirsiniz. Ürünün etkinliği göstermesi için 5 gün boyunca kesintisiz olarak kullanılmalıdır, daha etkin sonuçlar için dönem dönem uygulamayı tekrar etmekte yarar vardır. Tek kullanımlık damaklar aktif jel ile dolmuş kullanıma hazır halde hijyenik bir şekilde ambalajlanmıştır.

http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

Smile

Hey they say a smile can speak a thousand words!Wonder what this lovely lady has to smile about…. http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

Hey they say a smile can speak a thousand words!
Wonder what this lovely lady has to smile about….

http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

ACİL DURUMLAR VE PRATİK ÇÖZÜM YOLLARI

ACİL DURUMLAR VE PRATİK ÇÖZÜM YOLLARI Diş hekimliğinde acil durumlar 3 grupta incelenebilir. · Diş ağrısı veya şiş· Travma sonucu dişin kırılması· Dişin tamamen yerinden çıkmasıDİŞ AĞRISI VEYA ŞİŞ: Diş ağrıları genellikle diş çürüğünden, diş eti hastalıklarından, diş çevresinde oluşan şişlikler de kök ucu abselerinden kaynaklanır. Hemen hemen herkes hayatında bir kez diş ağrısı çekmiştir. Diş ağrıları, soğuk ya da sıcağa karşı hassasiyet tarzında olabildiği gibi çok şiddetli adeta nabız atar gibi, kişiyi uyutmayacak ya da günlük hayatından mahrum bırakacak düzeyde de olabilir. Böyle bir durumda hemen diş hekimine gitmenizi öneririz. Eğer hemen gidemiyorsanız; dişler arasındaki ya da çürük kavitesindeki yemek artıklarını temizleyin dişiniz üstüne ASLA rakı, kolonya, aspirin gibi maddeler uygulamayın. Aksi takdirde diş etlerinizde geri dönüşümsüz hasarlar oluşabilir, ayrıca ağrıda da azalma söz konusu değildir. Ağrı kesiciye yüklenmeyin. Bilinçsiz antibiyotik kullanmayınız. Bazı diş ağrılarında hekime gidene kadar ağzınızı soğuk suyla çalkalamanız ağrının hafiflemesi bakımından yardımcı olabilir. DARBEYE BAĞLI DİŞİN KIRILMASI:Özellikle çocuklarda ve sporcularda çok rastlanan bir durumdur. Bisikletten düşme, kavga, çarpışma, havuz yaralanmaları başlıca travma nedenleridir. Dişiniz kırıldığında hemen diş hekimine baş vurunuz. Kırık parçayı da yanınızda getiriniz. Çoğu durumda kırık parça dişe yapıştırılarak hem doğal estetik sağlanmakta hem de kişi kendi dişini kullanmaktadır. DİŞİN YERİNDEN ÇIKMASI: Travmaya bağlı oluşur. Özellikle alveol kemiği esnek olduğu için çocuklarda görülür. Diş yerinden çıktığında tuzlu suyla yıkayınız. ASLA ovalamayınız. Diş hekimine hemen gidemeyeceksiniz, gidene kadar uygun taşıma ortamlarında dişi saklayınız ( süt, tükrük). Diş hekimi yerinden çıkan dişi tekrar yuvasına yerleştirip yandaki dişlere kompozit dolguyla sabitler. Bu operasyona ” replantasyon ” denilmektedir. Başarı oranı kişinin yaşı, dişin ve kemiğin aldığı hasarla bağlantılıdır. Ayrıca tetanos aşısı olmayı da ihmal etmeyiniz.  http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

Diş hekimliğinde acil durumlar 

3 grupta incelenebilir.

· Diş ağrısı veya şiş
· Travma sonucu dişin kırılması
· Dişin tamamen yerinden çıkması

DİŞ AĞRISI VEYA ŞİŞ:

Diş ağrıları genellikle diş çürüğünden, diş eti hastalıklarından, diş çevresinde oluşan şişlikler de kök ucu abselerinden kaynaklanır. Hemen hemen herkes hayatında bir kez diş ağrısı çekmiştir. Diş ağrıları, soğuk ya da sıcağa karşı hassasiyet tarzında olabildiği gibi çok şiddetli adeta nabız atar gibi, kişiyi uyutmayacak ya da günlük hayatından mahrum bırakacak düzeyde de olabilir. Böyle bir durumda hemen diş hekimine gitmenizi öneririz. Eğer hemen gidemiyorsanız; dişler arasındaki ya da çürük kavitesindeki yemek artıklarını temizleyin dişiniz üstüne ASLA rakı, kolonya, aspirin gibi maddeler uygulamayın. Aksi takdirde diş etlerinizde geri dönüşümsüz hasarlar oluşabilir, ayrıca ağrıda da azalma söz konusu değildir. Ağrı kesiciye yüklenmeyin. Bilinçsiz antibiyotik kullanmayınız. Bazı diş ağrılarında hekime gidene kadar ağzınızı soğuk suyla çalkalamanız ağrının hafiflemesi bakımından yardımcı olabilir.

DARBEYE BAĞLI DİŞİN KIRILMASI:
Özellikle çocuklarda ve sporcularda çok rastlanan bir durumdur. Bisikletten düşme, kavga, çarpışma, havuz yaralanmaları başlıca travma nedenleridir. Dişiniz kırıldığında hemen diş hekimine baş vurunuz. Kırık parçayı da yanınızda getiriniz. Çoğu durumda kırık parça dişe yapıştırılarak hem doğal estetik sağlanmakta hem de kişi kendi dişini kullanmaktadır.

DİŞİN YERİNDEN ÇIKMASI:
Travmaya bağlı oluşur. Özellikle alveol kemiği esnek olduğu için çocuklarda görülür. Diş yerinden çıktığında tuzlu suyla yıkayınız. ASLA ovalamayınız. Diş hekimine hemen gidemeyeceksiniz, gidene kadar uygun taşıma ortamlarında dişi saklayınız ( süt, tükrük). Diş hekimi yerinden çıkan dişi tekrar yuvasına yerleştirip yandaki dişlere kompozit dolguyla sabitler. Bu operasyona ” replantasyon ” denilmektedir. Başarı oranı kişinin yaşı, dişin ve kemiğin aldığı hasarla bağlantılıdır. Ayrıca tetanos aşısı olmayı da ihmal etmeyiniz.

http://www.iwhitedisbeyazlatma.com/

DİŞ FIRÇALAMA, DİŞ MACUNU VE FIRÇA SEÇİMİ

 DİŞ FIRÇALAMA, DİŞ MACUNU VE FIRÇA SEÇİMİ  Dişlerin günde en az iki veya üç kez ve en az 2-3 dakika fırçalanması gerekir. Ancak esas önemli nokta, dişlerinizi doğru fırçalamayı bilmektir.  DİŞ FIRÇASININ SEÇİMİ Diş fırçaları boyut, şekil, fırça kıllarının dizilimi ve sertliklerine göre değişiklik gösterir. İyi bir diş fırçası ağzın tüm bölgelerine ulaşabilmelidir. Kişi tarafından kullanım kolaylığı ve fonksiyonu, fırça seçiminde önemli olan iki faktördür.Doğal ve yapay olmak üzere iki çeşit fırça kılı vardır. Her iki fırça kılı çeşidi de etkin olmasına karşın, dayanıklılığı, elastikiyeti ve boyutlarındaki standartlık nedeniyle naylon fırça kılları daha avantajlıdır. Doğal fırça kılları kolaylıkla deforme olur ve parçalanır, dolayısıyla kontaminasyon riski artar.Orta sertlikte kıl yapısına sahip, kılları yuvarlatılmış fırçalar tavsiye edilmektedir.Fırça sapının özellikleri tamamen kişiye bağlıdır. Kişinin eline rahatça oturan, rahat kullanabileceği bir fırça sapı tercih edilmelidir.Özetle, rutin kullanım için düz saplı, düz yüzeyli, orta sertlikte, yuvarlak uçlu, naylon kıllı fırçalar kullanılmalı ve 3 ayda bir değiştirilmelidir.ELEKTRİKLİ DİŞ FIRÇALARI Günümüzde pekçok insan daha etkili olduğu düşüncesiyle elektrikli diş fırçalarını tercih etmektedir. Ancak, kişi ellerini kullanabildiği sürece, elektrikli diş fırçalarının manuel fırçalara herhangi bir üstünlüğü yoktur. Önemli olan diş fırçasını doğru kullanmaktır.DİŞ MACUNU Günümüzde değişik özellikler gösteren diş macunları piyasaya sürülmektedir. Diş macunlarının içine çeşitli maddelerin ilavesiyle, plak, çürük, diştaşı ve hassasiyet önleyici etkiler geliştirilmeye çalışılmaktadır. Fluoridin çürük önleyici veya çürük oluşumunu azaltıcı etkisi kanıtlanmıştır. Bu nedenle fluoridli diş macunları tercih edilmelidir.Diş macunu leblebi tanesi büyüklüğünde, fırça kılları arasına yerleştirilmeli ve fırçalama süresince macunun dişle teması sağlanmalıdır. Diş macunu sadece fırçalamayı kolaylaştırıcı bir ajandır.Diş macununun yapısındaki partiküllerin büyüklüğü ve miktarı, diş fırçalama sırasında diş yüzeyinde meydana gelen aşınma ile doğru orantılıdır. Mümkün olduğunca aşındırıcı özelliği yüksek olan, beyazlattığı iddia edilen diş macunları tercih edilmemelidir.Özetle uzun korumalı, fluoridli diş macunları kullanılmalı ve aşındırıcı özelliklerin farklı olarak uygulanması amacıyla diş macunu arada bir değiştirilmelidir.DİŞ FIRÇALAMA TEKNİKLERİ Diş fırçalama belirli bir düzen içinde yapılmalıdır. Alt ve üst çenedeki dişler ayrı ayrı fırçalanmalıdır. Dişler sırasıyla önce ön, sonra iç ve sonra çiğneyici yüzeyleri olmak üzere fırçalanır. En arka dişlerin arka bölgeleri ve dil yüzeyi de fırçalamaya dahil edilmelidir. Dişler belirli bir düzen içinde fırçalanmazsa, her bölge tam olarak temizlenemez.Dişler fırçalanırken diş fırçanız kuru olmalıdır. Fırça ıslatıldığında kılları yumuşadığı için tam temizlik sağlanamaz. Diş fırçası kılların yarısı dişte yarısı diş etinde olmak üzere, 45 derecelik açı verilerek yerleştirilir. İleri-geri ve dairesel hareketlerin birleşimi olan titreşim hareketi uygulanarak, fırça kıllarının diş ile diş eti arasındaki diş eti oluğuna girmesi sağlanır. Bu hareket her fırça bölgesinde 15-20 kez tekrarlanır ve bir fırça boyu ilerlenir. İç yüzeylerde de aynı yöntem uygulanır. İç yüzeyler fırçalanırken ön bölgelerde fırça dik tutulabilir. Dişlerin çiğneyici yüzeyleri ileri-geri hareketlerle fırçalanır. Fırçalama işlemi bittikten sonra ağız 1-2 kez çalkalanır. Bu şekilde diş macunu ağızdan tamamen atılmaz, içeriğindeki flor daha fazla etki gösterir.Diş fırçalama süresi ortalama 2-3  dakikadır.Tüm diş yüzeylerinin fırçalanması gerekir. Fırçalama sırasında aşırı kuvvet uygulanmamalıdır. Aşırı kuvvet uygulanması ve sert fırça kıllarının tercih edilmesi dişlerde aşınmaya neden olur.Düzenli olarak diş fırçalamak sağlıklı bir ağız ve dişler için vazgeçilmezdir ve tek çözümdür. Böylece diş plakları ve yemek birikintileri dişlerden uzaklaştırılır, çürük ve diş eti iltihabının önüne geçilir. Fırçalarken diş etlerine yapılan yumuşak masaj, kan dolaşımını hızlandıracağı için diş etleri için faydalıdırGÜNDE EN AZ 2 KERE DİŞLERİNİZİ FIRÇALAYINIZ. GECE YATMADAN ÖNCE MUTLAKA FIRÇALAYINIZ.Doğru diş fırçası ve diş ipi kullanınız. Diş ipi ile yapacağınız günde 1 kerelik temizlik fırçanın yapacağı temizliğe destek olacaktır. Yemeklerden hemen sonra dişlerinizi fırçalamayınız. Asit seviseyindeki hızlı artış zaten dişlere olumsuz etki yapacağı için, fırçanın yapacağı haraketler dişler üzerinde tahribata yol açabilr. 30 dk içinde ağızdaki asit seviyesi tükrük yardımıyla tampolanacaktır.İdeal diş fırçasının özellikleri: fırça başı kısa olmalı kılları yuvarlak olmalı orta sertlikte olmalı ailenin her ferdi kendi fırçasını kullanmalı 3 ayda bir değiştirilmelidir.  FLUOR:Fluor dişlerin kaderini değiştirebilecek kadar önemli bir maddedir. Dişler oluşurken minenin yapısına girmekte ve dişi çürümeye son derece dayanıklı bir hale getirmektedir. Çeşitli şekillerde uygulanabilmektedir. En iyisi içme sularında fluor bulunmasıdır. Ülkemizde içme suları fluorlu olmadığından, bu maddenin diş hekiminin tavsiyesine göre tablet şeklinde verilmesi, ayrıca altı aylık kontrollerde yüzeysel olarak uygulanması uygundur. Fluoridler fluorun kimyasal tuzlarıdır. İçme suyunda ve tuzda bulunurlar. Fluor, vücutta kemiklerde depolanmaktadir. Diş minesinin demineralize olmasını yani yumuşayıp çürümesini önler. Bakterilerin besinlerden şeker üretimini yavaşlatır. Özellikle çocuklar için dişlerin gelişim safhalarında çok önemlidir. Yüzeyel fluor uygulamaları pedodontistimiz tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Yetişkinler de fluroidli diş macunları, jelleri veya ağız gargaraları kullanmalıdırlar. Yüksek doz fluor alınımı dişlerde renkleşmeye neden olur, estetiği bozar. Ayrıca kemiklerde fazla birikerek kemik fluoruzuna neden olur

Dişlerin günde en az 

iki veya üç kez ve en az
2-3 dakika fırçalanması gerekir.
Ancak esas önemli nokta,
dişlerinizi doğru fırçalamayı bilmektir.

DİŞ FIRÇASININ SEÇİMİ
Diş fırçaları boyut, şekil, fırça kıllarının dizilimi ve sertliklerine göre değişiklik gösterir. İyi bir diş fırçası ağzın tüm bölgelerine ulaşabilmelidir. Kişi tarafından kullanım kolaylığı ve fonksiyonu, fırça seçiminde önemli olan iki faktördür.

Doğal ve yapay olmak üzere iki çeşit fırça kılı vardır. Her iki fırça kılı çeşidi de etkin olmasına karşın, dayanıklılığı, elastikiyeti ve boyutlarındaki standartlık nedeniyle naylon fırça kılları daha avantajlıdır. Doğal fırça kılları kolaylıkla deforme olur ve parçalanır, dolayısıyla kontaminasyon riski artar.

Orta sertlikte kıl yapısına sahip, kılları yuvarlatılmış fırçalar tavsiye edilmektedir.
Fırça sapının özellikleri tamamen kişiye bağlıdır. Kişinin eline rahatça oturan, rahat kullanabileceği bir fırça sapı tercih edilmelidir.
Özetle, rutin kullanım için düz saplı, düz yüzeyli, orta sertlikte, yuvarlak uçlu, naylon kıllı fırçalar kullanılmalı ve 3 ayda bir değiştirilmelidir.

ELEKTRİKLİ DİŞ FIRÇALARI
Günümüzde pekçok insan daha etkili olduğu düşüncesiyle elektrikli diş fırçalarını tercih etmektedir. Ancak, kişi ellerini kullanabildiği sürece, elektrikli diş fırçalarının manuel fırçalara herhangi bir üstünlüğü yoktur. Önemli olan diş fırçasını doğru kullanmaktır.

DİŞ MACUNU
Günümüzde değişik özellikler gösteren diş macunları piyasaya sürülmektedir. Diş macunlarının içine çeşitli maddelerin ilavesiyle, plak, çürük, diştaşı ve hassasiyet önleyici etkiler geliştirilmeye çalışılmaktadır. Fluoridin çürük önleyici veya çürük oluşumunu azaltıcı etkisi kanıtlanmıştır. Bu nedenle fluoridli diş macunları tercih edilmelidir.
Diş macunu leblebi tanesi büyüklüğünde, fırça kılları arasına yerleştirilmeli ve fırçalama süresince macunun dişle teması sağlanmalıdır. Diş macunu sadece fırçalamayı kolaylaştırıcı bir ajandır.
Diş macununun yapısındaki partiküllerin büyüklüğü ve miktarı, diş fırçalama sırasında diş yüzeyinde meydana gelen aşınma ile doğru orantılıdır. Mümkün olduğunca aşındırıcı özelliği yüksek olan, beyazlattığı iddia edilen diş macunları tercih edilmemelidir.
Özetle uzun korumalı, fluoridli diş macunları kullanılmalı ve aşındırıcı özelliklerin farklı olarak uygulanması amacıyla diş macunu arada bir değiştirilmelidir.

DİŞ FIRÇALAMA TEKNİKLERİ
Diş fırçalama belirli bir düzen içinde yapılmalıdır. Alt ve üst çenedeki dişler ayrı ayrı fırçalanmalıdır. Dişler sırasıyla önce ön, sonra iç ve sonra çiğneyici yüzeyleri olmak üzere fırçalanır. En arka dişlerin arka bölgeleri ve dil yüzeyi de fırçalamaya dahil edilmelidir. Dişler belirli bir düzen içinde fırçalanmazsa, her bölge tam olarak temizlenemez.
Dişler fırçalanırken diş fırçanız kuru olmalıdır. Fırça ıslatıldığında kılları yumuşadığı için tam temizlik sağlanamaz. Diş fırçası kılların yarısı dişte yarısı diş etinde olmak üzere, 45 derecelik açı verilerek yerleştirilir. İleri-geri ve dairesel hareketlerin birleşimi olan titreşim hareketi uygulanarak, fırça kıllarının diş ile diş eti arasındaki diş eti oluğuna girmesi sağlanır. Bu hareket her fırça bölgesinde 15-20 kez tekrarlanır ve bir fırça boyu ilerlenir. İç yüzeylerde de aynı yöntem uygulanır. İç yüzeyler fırçalanırken ön bölgelerde fırça dik tutulabilir. Dişlerin çiğneyici yüzeyleri ileri-geri hareketlerle fırçalanır. Fırçalama işlemi bittikten sonra ağız 1-2 kez çalkalanır. Bu şekilde diş macunu ağızdan tamamen atılmaz, içeriğindeki flor daha fazla etki gösterir.
Diş fırçalama süresi ortalama 2-3 dakikadır.Tüm diş yüzeylerinin fırçalanması gerekir. Fırçalama sırasında aşırı kuvvet uygulanmamalıdır. Aşırı kuvvet uygulanması ve sert fırça kıllarının tercih edilmesi dişlerde aşınmaya neden olur.
Düzenli olarak diş fırçalamak sağlıklı bir ağız ve dişler için vazgeçilmezdir ve tek çözümdür. Böylece diş plakları ve yemek birikintileri dişlerden uzaklaştırılır, çürük ve diş eti iltihabının önüne geçilir. Fırçalarken diş etlerine yapılan yumuşak masaj, kan dolaşımını hızlandıracağı için diş etleri için faydalıdır

GÜNDE EN AZ 2 KERE DİŞLERİNİZİ FIRÇALAYINIZ.
GECE YATMADAN ÖNCE MUTLAKA FIRÇALAYINIZ.

Doğru diş fırçası ve diş ipi kullanınız. Diş ipi ile yapacağınız günde 1 kerelik temizlik fırçanın yapacağı temizliğe destek olacaktır. Yemeklerden hemen sonra dişlerinizi fırçalamayınız. Asit seviseyindeki hızlı artış zaten dişlere olumsuz etki yapacağı için, fırçanın yapacağı haraketler dişler üzerinde tahribata yol açabilr. 30 dk içinde ağızdaki asit seviyesi tükrük yardımıyla tampolanacaktır.


İdeal diş fırçasının özellikleri:

  • fırça başı kısa olmalı
  • kılları yuvarlak olmalı
  • orta sertlikte olmalı
  • ailenin her ferdi kendi fırçasını kullanmalı
  • 3 ayda bir değiştirilmelidir.

FLUOR:
Fluor dişlerin kaderini değiştirebilecek kadar önemli bir maddedir. Dişler oluşurken minenin yapısına girmekte ve dişi çürümeye son derece dayanıklı bir hale getirmektedir. Çeşitli şekillerde uygulanabilmektedir. En iyisi içme sularında fluor bulunmasıdır. Ülkemizde içme suları fluorlu olmadığından, bu maddenin diş hekiminin tavsiyesine göre tablet şeklinde verilmesi, ayrıca altı aylık kontrollerde yüzeysel olarak uygulanması uygundur. Fluoridler fluorun kimyasal tuzlarıdır. İçme suyunda ve tuzda bulunurlar.
Fluor, vücutta kemiklerde depolanmaktadir. Diş minesinin demineralize olmasını yani yumuşayıp çürümesini önler. Bakterilerin besinlerden şeker üretimini yavaşlatır. Özellikle çocuklar için dişlerin gelişim safhalarında çok önemlidir. Yüzeyel fluor uygulamaları pedodontistimiz tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Yetişkinler de fluroidli diş macunları, jelleri veya ağız gargaraları kullanmalıdırlar.
Yüksek doz fluor alınımı dişlerde renkleşmeye neden olur, estetiği bozar. Ayrıca kemiklerde fazla birikerek kemik fluoruzuna neden olur